Struktur rod kilat

Thepetirdiwangun ku tilu bagian: alat terminasi hawa, grounding-konduktor sareng awak grounding.Alat-terminasi hawa umumna didamel tina baja buleud atanapi pipa baja kalayan diaméter 15 dugi ka 20 mm sareng panjangna 1 dugi ka 2 m.Dina cuaca badai, nalika awan energized lumangsung di langit wangunan luhur, jumlah badag muatan listrik ngainduksi dina rod kilat jeung luhureun wangunan luhur.Kusabab ujung rod kilat nunjuk, ujung konduktor salawasna accumulates muatan listrik paling salila induksi éléktrostatik.Ku cara éta, rod kilat ngumpulkeun lolobana muatan.Rod kilat ngabentuk kapasitor jeung awan muatan ieu, sabab seukeut, nyaeta, wewengkon nyanghareup dua kutub kapasitor leutik pisan, sarta capacitance leutik pisan, dina basa sejen, eta bisa nahan muatan saeutik pisan.Sarta eta accumulates lolobana muatan, jadi lamun aya leuwih muatan dina lapisan awan, gas antara rod kilat jeung lapisan awan gampang direcah sarta jadi konduktor a.Ku cara eta, lapisan awan muatan jeung rod kilat nyieun saluran, sarta rod kilat ogé grounded.Rod kilat tiasa ngabimbing muatan dina lapisan awan kana taneuh, supados henteu ngabahayakeun kana gedong bertingkat sareng ngajamin kasalametanana.Awan anu dieusi mimitina beroperasi ti luhur ka handap.Nalika panyambung kilat dipasang di tempat anu luhur, listrik antara méga bakal dikuras heula, teras nalika bumi keuna kana méga, dasarna henteu aya atanapi ngan sakedik listrik sareng teu aya bahaya..Batang kilat jeung kawat kilat umumna dipaké pikeun panangtayungan tina panarajangan kilat langsung.Batang kilat sareng konduktor kilat saleresna mangrupikeun sakumpulan konduktor kilat, anu tiasa nyababkeun panarajangan kilat ka dirina sareng bocor ka taneuh, ku kituna ngajagaan alat-alat sanés tina panarajangan kilat.Batang kilat umumna dianggo pikeun ngajaga alat-alat di pembangkit listrik sareng gardu induk.Konduktor kilat utamana dipaké pikeun ngajaga garis kakuatan, sarta ogé bisa dipaké pikeun ngajaga alat-alat di stasiun kakuatan sarta gardu induk.The rod kilat diwangun ku tilu bagian: alat hawa-terminasi, kalungguhan grounding jeung awak grounding.(1) Terminasi hawa.Reséptor kilat perenahna di tungtung luhur rod kilat.Éta kedah langkung luhur tibatan alat anu kedah dijagi.Luhureun anu tapered sarta mangrupa bagian pangbadagna ti rod kilat.Alat-terminasi hawa biasana didamel tina baja buleud galvanis atanapi pipa galvanis kalayan panjang 1-2m.(2) Taneuh handap timah.Grounding-konduktor nyaéta kawat panyambung antara alat-terminasi hawa sareng awak grounding.Hal ieu dipaké pikeun aman ngenalkeun arus kilat dina alat-terminasi hawa kana awak grounding.Umumna dijieun tina baja buleud galvanis kalayan diaméter teu kurang ti 8mm atawa untaian baja galvanized kalawan cross-bagian teu kurang ti 35mm².Ogé bisa dijieun tina baja datar kalayan ketebalan teu kurang ti 4mm sarta rubak total teu kirang ti 12mm.Struktur beton ogé tiasa dianggo.Bar baja dina kutub munara atawa munara baja sorangan dipaké salaku konduktor handap.(3) Awak grounding.Awak grounding nyaéta bagian tungtung handap tina rod kilat, nu mangrupakeun grup konduktor diteundeun dina taneuh.Fungsina pikeun ngurangan résistansi antara rod kilat jeung taneuh pikeun ngurangan amplitudo tegangan dorongan kilat.Awak grounding umumna disetir kana tujuan ku pluralitas beusi sudut, baja datar atawa pipa baja buleud, sarta lalawanan grounding awak grounding teu bisa ngaleuwihan nilai dieusian.


waktos pos: Jul-09-2022