Surge jeung panyalindungan

Surge nujul kana puncak sakedapan ngaleuwihan stabilitas, kaasup tegangan surge jeung arus surge.

Surge sistem catu daya utamana asalna tina dua alesan: éksternal (alesan kilat) jeung internal (alat-alat listrik ngamimitian jeung eureun, jsb).Karakteristik surges sering pisan pondok.The overvoltage disababkeun ku kilat mindeng dina tingkat mikro-detik, anu overvoltage disababkeun ku alat-alat listrik mindeng di milliseconds, tapi tegangan sakedapan sarta arus pisan badag, sarta kamungkinan pisan ngagunakeun alat-alat listrik sarta sambungan kabel ngabahayakeun, jadi pelindung surge diperlukeun pikeun ngajaga aranjeunna.

Surge protector, ngaran Inggris Surge Protective Device, anu disebut SPD, mangrupikeun alat éléktronik pikeun nyayogikeun panyalindungan kaamanan pikeun sagala rupa alat éléktronik, instrumentasi, sareng jalur komunikasi, khususna pikeun ngawatesan overvoltage sareng arus surge berdarah.Pelindung surge umumna paralel sareng alat anu ditangtayungan.Nalika hiji overvoltage dihasilkeun, éta bisa meta salaku pamisah jeung tegangan tegangan.Nyegah arus kaleuleuwihan tina karuksakan alat.

Komponén inti tina pelindung surge nyaéta komponén nonlinier sacara internal.Numutkeun kana komponén nonlinier anu béda-béda, pelindung surge tiasa dibagi kana jinis saklar (unsur inti utamina discharged clearance) sareng jinis tekanan anu diwatesan (unsur inti utamina résistansi sénsitip tekanan).

Sanajan gap ngurangan jeung prinsip kerja tina résistansi sénsitip tekanan béda, ciri dasar pisan sarupa: lamun euweuh overvoltage, impedansi maranéhna pisan tinggi, umumna megapometh, nu ampir sarua jeung disconnection nu.Nalika hiji overvoltage lumangsung, impedansi gancang turun ka sababaraha Éropa.Arus surge bakal ngalir kana taneuh ngaliwatan papayung surge, sarta moal asupkeun alat-alat, sarta alatan impedansi tina papayung surge leutik, dua tegangan listrik na oge leutik, sarta alatan paralel alat-Na jeung ditangtayungan. , éta bakal nyegah alat tina tahan tegangan surge badag.Ku cara kieu, éfluen sareng épék terbatas dimaénkeun.

bd

waktos pos: Jan-22-2021