Solusi pikeun gedong

Lonjakan - résiko anu diremehkeun

Lonjakan mangrupikeun résiko anu sering diremehkeun. Pulsa voltase ieu (transien) anu ngan ukur nyandak detik saatos disababkeun ku serangan kilat langsung, caket sareng jarak jauh atanapi operasi switching tina utilitas listrik.

Serangan kilat langsung sareng caket dieu

Serangan kilat langsung atanapi caket nyaéta serangan kilat kana gedong, caket na atanapi dina jalur anu lebet kana gedong (mis. Sistem catu daya listrik rendah, telekomunikasi sareng jalur data). Eusi amplitudo sareng énergi tina arus dorongan anu dihasilkeun sareng voltase dorongan ogé medan éléktromagnétik pakait (LEMP) nyata ngancem sistem anu bakal dijagaan.

Arus kilat anu dihasilkeun tina serangan kilat langsung kana wangunan nyababkeun naékna poténsi sababaraha 100.000 volt dina sadaya alat bumi. Lonjakan disababkeun ku turunna voltase dina impedansi bumi anu konvensional sareng kamungkinan naékna wangunan anu aya hubunganana sareng lingkungan. Ieu setrés pangluhurna dina sistem listrik dina gedong.

Salaku tambahan turunna voltase dina impedansi pembumian konvensional, lonjakan lumangsung dina pamasangan listrik gedong sareng dina sistem anu nyambung sareng alat kusabab pangaruh induksi tina médan éléktromagnétik kilat. Énergi lonjakan anu diinduksi ieu sareng arus dorongan anu dihasilkeun langkung handap tina arus impuls kilat langsung.

Kilat kilat mogok

Serangan kilat jauh nyaéta serangan kilat jauh tina objék anu kedah dijagaan, dina jaringan garis overhead voltase sedeng atanapi caket na ogé héd awan-ka-awan.

Operasi ngaganti

Operasi operasi utiliti listrik nyababkeun lonjakan (SEMP - Switching Electromagnetic Pulse) sakitar 1.000 volt dina sistem listrik. Éta kajantenan, contona, nalika beban induktif (mis. Trafo, réaktor, motor) dipareuman, busur dihurungkeun atanapi sekering perjalanan. Upami catu daya sareng garis data dipasang sajajar, sistem sénsitip tiasa kaganggu atanapi musnah.

Perlindungan catu daya sareng sistem data

Transién anu ngarusak di gedong padumukan, kantor sareng administrasi sareng pabrik industri sigana bakal lumangsung, contona, sistem catu daya, sistem téknologi inpormasi sareng sistem telepon, sistem kontrol fasilitas produksi ngalangkungan fieldbus sareng pengendali sistem AC atanapi lampu. . Sistem sénsitip ieu ngan ukur tiasa dijagaan ku konsép perlindungan anu komprehensif. Dina kontéks ieu, panggunaan koordinasi alat-alat pelindung surge (arus kilat sareng panangkepan gelombang) anu paling penting.

Fungsi anu néwak petir ayeuna nyaéta ngaleupaskeun énergi anu luhur tanpa karuksakan. Éta dipasang sacaket mungkin kana titik anu sistem listrik asup ka gedong. Anu néwak gelombang, dina gilirannana, ngajagi peralatan terminal. Éta dipasang sacaket mungkin kana alat-alat anu kedah dijagaan.

Kalayan kulawarga produk Beureum / Garis na pikeun sistem catu daya sareng kulawarga produk Konéng / Jalur na pikeun sistem data, THOR nawiskeun alat pelindung gelombang anu harmonis. Portopolio modular ngamungkinkeun palaksanaan konsep panyalindungan anu dioptimalkeun ku biaya pikeun sadaya jinis wangunan sareng ukuran instalasi.


Waktos Post: Jan-22-2021